Hej.

Mitt namn är Axel och jag är det senaste tillskottet till Zesty. I somras gick flyttlasset från Stockholm ner till Malmö efter avslutade studier från Konstfack i Inredningsarkitektur och möbeldesign.

Jag började plugga först när jag var 26 år gammal efter en gedigen karriär bakom diverse cocktailbarer i Stockholm och i servisen på många av dessa restauranger. Jobbet var en utmärkt skola i mat och dryck och jag ville lära mig allt, jag gick på alla provningar som erbjöds och var det lugnt så stod jag inne i köket och frågade ut kockarna om matlagning. Under dessa år låg också mitt fokus på att resa, att få lära känna nya kulturer, uppleva nya smaker och träffa nya människor. Framförallt så   blev det flera resor till Sydamerika där jag ofta fastnade i Argentina med ett glas rött från Mendoza och en biff från Pampas med ett skissblock som bordskamrat.

Mitt intresse för färg, form och design har jag haft så länge jag kan minnas: att jag ville bli någon form av arkitekt var jag övertygad om tidigt. Efter ett halvår av grafisk design på Berghs i Stockholm så sökte jag mig till Nyckelviksskolan på Lidingö i Stockholm. Där väcktes ett intresse för material och hantverk som hängt med sedan dess. Efter att ha ritat och snickrat ihop min första taffliga pall så fanns det ingen återvändo. Jag sökte till Konstfack och spenderade sedan de kommande åren mycket av min vakna tid där. Satt jag inte och ritade så stod jag i en verkstad och byggde på något.

Vid sidan så arbetade jag extra på krogen, jobbade som inredningssnickare och ritade diverse saker till olika sammanhang, nästan allt restaurangrelaterat. Mina   krogår var även de en bra skola i inredning. Jag har jobbat i barer som sett stiliga ut men känts långsamma och tunga och dåligt planerade men också de som varit anspråkslösa från utsidan men byggda som ett slagskepp med kapacitet att servera fler gäster på färre bartenders.

Här nere är en provisorisk bar jag ritade till möbelmässan i Milano 2018 då flera Svenska skolor ställde ut i ett gammalt kloster.