Skansen

Att designa och inreda 36 hotellrum varav 18 med balkong i ett helt nybyggt hus. Det var uppdraget när Zesty återvände till Hotell Skansen i Färjestaden på Öland. Hotellanläggningens senaste tillskott är en byggnad som heter Parkhotellet.

– För oss är det viktigt att design och inredning bidrar till att ge en varm, familjär känsla. Det tycker jag att Zesty har lyckats bra med att skapa, säger hotelldirektör Fredrik Norén.

Hotell Skansen
Hotell Skansen

–  De nya rummen ska fungera lika bra för konferensgäster som för ”långliggare”. De senare har lite större krav på förvaringsmöjligheter, så det fick vi tänka in i den nya lösningen.

Hotellinredningen skulle vara slitstark och kännas fräsch, men ändå ge hemkänsla.

Utöver de nya rummen har Zesty färgsatt korridorer, möblerat en mindre lobby, utökat frukostmatsalen med en veranda och levererat ett skyltsystem.

– Färgvalen går genomgående åt det milda hållet, precis som färgerna på Öland i övrigt. Vi har också använt Ölands typiska kalksten i delar av byggnaden, särskilt i publika utrymmen.

Samarbetet med Hotell Skansen i Färjestaden sträcker sig nästan 15 år tillbaka i tiden. Med åren har det bland annat hunnit bli ett spahotell med 24 hotellrum, reception, behandlingsrum, poolrum, butik och bar; inredning och möbler till en ny konferensbyggnad samt renovering av reception, lobby, hotellrum, bar och restaurang i hotellets äldsta del.

– Nu var siktet inställt på toppmoderna rum som passar både långliggare och konferensgäster, säger Lars-Göran Forsberg.

Hotell Skansen består av flera olika byggnader med sinsemellan olika miljöer.

– Men det är ändå viktigt att hitta en stil som gör att det blir en helhet av alltsammans. Zesty har bra koll på hur man åstadkommer det, de har en bra stil som passar hos oss och gör hotellet väldigt hemtrevligt, säger Fredrik Norén, hotelldirektör

Hemkänsla både för långliggare och konferensgäster

Hotell Skansen
Hotell Skansen