Nivå Bar & Stekhus

Nivå Bar & Stekhus är beläget i en av Sveriges äldsta restauranglokaler.

Här har det serverats mat och dryck till hungriga och törstiga gäster i över 100 år. Idag är Nivå ett välkänt inslag i Karlskronas krogliv och har under alla år varit ett populärt besöksmål för både ortsbor och turister.

Nivå stekhus & bar
Nivå stekhus & bar

Martin Nilsson, krögare och delägare:

– Som krögare vill man att inredningen ska avspegla kökets ambitioner; sätta rätt ton och känsla direkt. Det gör den nu. Vi är ett lyxigt stekhus och det både känns och syns. Allt från golvet via besticken på borden till lamporna i taket har blivit precis det vi tänkte och hoppades när vi drog igång.

Martin har 25 år bakom sig i branschen och nästan lika långt är samarbetet med Zesty och genom åren har de samarbetat kring de mest skiftande projekt.

– Vi förstår varandra. Tydligare kan jag nog inte beskriva samarbetet, säger Martin.

Nivå stekhus & bar

Om inte 30 lampor gör jobbet så provar man med 50

Nivå stekhus & bar
Nivå stekhus & bar
Nivå stekhus & bar

En utmaning på Nivå var de många olika rummen. Martin Nilsson:

– Stället var rätt utspritt; två matsalar, en veranda, en bar med lounge… Vi ville få det mer homogent, att ge samma känsla av lyxigt stekhus oavsett var du sitter. Det fångade Zesty klockrent. Nu hänger allt ihop på ett naturligt sätt.

– Vi ville dels få de olika rummen i restaurangen att smälta ihop mer med varandra, dels skapa en god och mysig känsla. Många av de fasta installationerna är i råstål och trä och för att möta det gick materialvalen åt det mjuka hållet – plysch och mocka, säger Lars-Göran Forsberg på Zesty Interiör.

Bardisken har kvar sin stomme och outslitliga granitskiva. Här räckte det med att klä om fronten.

– Man ska inte riva och bygga nytt i onödan. Vi behåller gärna det som funkar och fräschar upp vid behov.

Särskilda hänsyn behövde tas till en K-märkt väggmålning i restaurangen.

– Den skulle varken dominera eller försvinna, utan gifta sig med omgivningen. Vi löste det med bland annat färgval och belysning.

Nivå stekhus & bar
Nivå stekhus & bar
Nivå stekhus & bar
Nivå stekhus & bar